De 3 ondernemerslessen van Silicon Valley

siliconvalley.png
13 dec. 2016

Samen met 30 Noord-Nederlandse ondernemers naar het Mekka van innovatie: Silicon Valley. Klinkt als een droomreis toch? En Serge kreeg de kans om mee te gaan. Dat het inspirerend zou worden, was te verwachten met bezoekjes aan bijvoorbeeld Alta Motors, Stanford University Campus, B8ta en Autodesk Gallery. Maar ook op het gebied van ondernemen heeft het nieuwe inzichten gegeven. Benieuwd geworden?

Lees de 3 belangrijkste ondernemerslessen van Silicon Valley.


Les 1: Alle ideeën zijn even goed

Veel mensen denken dat de ideeën uit Silicon Valley beter zijn dan de ideeën uit Nederland. Dat is niet zo! In Silicon Valley wordt 70 procent van de ideeën financieel ondersteund door particulieren. Dit zijn particulieren die risico’s durven nemen. In Nederland wordt 70% van alle ideeën financieel ondersteund door banken. Banken die liefst zo min mogelijk risico’s willen nemen. Ideeën in Nederland hebben niet altijd de kans om tot uiting te komen, vanwege banken die geen risico’s durven nemen. Ook jouw idee is goed, vind iemand die risico’s durft te nemen!


Les 2: Durf fouten te maken

Je hoort het zo vaak, maar weinig mensen doen echt iets met dit advies: durf fouten te maken! In Nederland worden fouten nog steeds gezien als iets negatiefs. In Silicon Valley is dat heel anders. Fouten maken hoort erbij. Probeer het nog een keer, geef niet meteen op. Wanneer wij loslaten in ons hoofd dat fouten slecht zijn en voorkomen moeten worden, durven wij meer buiten de kaders te treden. Zie fouten maken echt als een les.


Les 3: Vertel je droom en vertel het groots

We kennen het allemaal: The American Dream. Regelmatig hoor je het in films voorbij komen. Wij in Nederland kennen Hollandse Nuchterheid. Deze nuchterheid staat ons in de weg wanneer wij groots en trots willen vertellen over onze droom. Daar wordt eigenlijk niet over gesproken. Dat is jammer! Laten wij onze nuchterheid en bescheidenheid eens aan de kant zetten en ons verhaal groots vertellen!


De toekomst van Ultraware

Dit zijn slechts 3 van de lessen, maar wel 3 hele belangrijke lessen. Wij helpen je graag op weg. Heb jij geniale plannen, maar geen partij die wil samenwerken? Heb jij ideeën over software of bijvoorbeeld een app, maar twijfel je of het te realiseren is? Neem contact met ons op! Ook wij zetten onze Noordelijke nuchterheid opzij en gaan groter denken. Vanaf 2017 gaat Ultraware daarom ook internationaal te werk.

Meer blogberichten

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.