Delphi software straks ook geschikt voor Linux

Ultraware_20.jpg
21 mrt. 2016

Wil je je Delphi software geschikt maken voor Linux? Dat kan binnenkort dankzij een update van Idera, de ontwikkelaar van de Delphi programmeertaal. Daarmee wordt het mogelijk om in één keer (bestaande) Delphi software geschikt te maken voor Linux. Dat verhoogt de stabiliteit en verlaagt de kosten van je software. We praten je bij.

Software ontwikkelen met Delphi

We bouwen onze software met Delphi, dat is een programmeertaal die oorspronkelijk wordt gebruikt om applicaties voor Windows te ontwikkelen. Dat werkt goed. Maar wil je de software ook geschikt maken voor, bijvoorbeeld een Linux server, dan kost dat extra ontwikkeltijd en –kosten voor de ombouw.

Binnenkort ook Delphi op Linux

Gelukkig komt daar verandering in. Vanaf dit voorjaar wordt de bèta-versie van de Linux-compiler (geschikt voor 64-bits processor) beschikbaar gesteld. Daarmee wordt het mogelijk om (bestaande) Delphi software ook beschikbaar te maken voor Linux (iOS, OSx, Android en Windows zijn al beschikbaar). Dat heeft een aantal voordelen.

  • Minder ontwikkeling(-skosten). Dankzij de update hoeven we maar één keer software te schrijven en te testen. Dat scheelt tijd en dus kosten.
  • Meer stabiliteit, minder serverkosten. De update is gericht op server-side software. Door de update hoef je geen gebruik meer te maken van dure Windows-servers. Linux is gratis en ook nog eens een stuk stabieler.

Bijvoorbeeld: Host je op dit moment 20 Windows-servers? Dat kost veel geld en onderhoud. Door over te stappen op Linux, zou het best kunnen dat 8 servers voldoen en bespaar je ook nog de licentiekosten voor Windows.

Bèta-versie van update

Wanneer kun je hiermee aan de slag? Of beter gezegd, hiervan gaan profiteren? Daar is nog even geduld voor nodig. Dit jaar wordt de bèta-versie beschikbaar gesteld. Vanaf dat moment gaan wij experimenteren en testen. Vervolgens kan de update begin 2017 definitief worden doorgevoerd en kunnen we je helpen met de update.

Wil je meebouwen? Dan ben je welkom om een open sollicitatie te sturen! Ben je (of word je) klant? Neem contact op en we kijken hoe je zo snel mogelijk van deze nieuwe ontwikkeling kunt profiteren.

Meer informatie: Embarcadero.com en Synopse.info.

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.