Stage lopen: “Dan werk je ineens voor echte klanten”

Stagiair_Robin.jpg
27 feb. 2018

Het ene moment zit je nog op school en heb je weinig verplichtingen of verantwoordelijkheden. Het volgende moment is het tijd voor je stage en maak je ineens een volledige werkweek, krijg je verantwoordelijkheden en werk je mee aan echte projecten voor echte klanten. Een verandering die Tim en Robin, beide stagiair bij Ultraware, erg goed doet! Robin: “Je leert hier echt hoe het gaat op de werkvloer, dat is heel anders dan op school”. (Robin rechts op de foto.)


Meewerken voor echte klanten

Robin en Tim werken elk in een ander team voor verschillende klanten. Robin: “Aan het begin van mijn stage mocht ik meteen meewerken aan een project in Vue.js. Ik had hier al eerder in gewerkt dus mocht ik de front-end voor dit project oppakken. Nu ben ik bezig met de back-end voor een ander project in GoLang. Klanten zijn blij met wat ik maak en dat motiveert me enorm.” Tim is vooral bezig geweest met inhouse-tools: “Ik werk aan een product waarmee we we bedrijfsprocessen sneller laten werken. Procesonderdelen die eerst een hele dag kostten, duren nu nog maar een uurtje.”


Bijzondere stageplek

Stage lopen bij Ultraware betekent dat je stage loopt bij een bijzondere organisatie. Dit ervaren Tim en Robin ook zo. Tim: “Ik vind het heel leuk hier. Elke donderdag gaan we het laatste uur samen sporten en elke vrijdag is er een borrel. En elke maandag lunchen we met iedereen samen aan een grote tafel. Ik ben nog niet een bedrijf tegengekomen dat zoveel aandacht besteedt aan werknemers. Deze activiteiten houden de week leuk, je bent niet alleen maar aan het werk.” Robin vult aan: “Daar is Ultraware echt heel goed in. Ook is Serge een heel toegankelijke CEO die goed naar je luistert. Verder werken we in een gigantisch mooi pand. Dat geeft je echt het gevoel dat je in een super luxe bedrijf werkt.”


Heel goede sfeer

Dat de sfeer goed is, daar zijn beide mannen het over eens. Robin: “Ik moest wel even m’n plekje vinden in de organisatie. Inmiddels voel ik mezelf steeds meer een collega dan stagiair. Ik word sinds kort namelijk ook om hulp gevraagd bij projecten/problemen en daardoor voel ik me nu echt een gelijke.” Tim voelde zich meteen thuis: “Ik paste er gelijk tussen. De sfeer is heel positief en ik ga elke keer met plezier hier naartoe. Het klikte snel met de mensen die hier werken en toen ik kwam kijken was ik gelijk verkocht. Ik dacht: Dit is de plek, hier moet ik blijven. Inmiddels doen Robin en ik altijd om 16:00 uur een kippensoep en dan komen er altijd wel mensen bij staan. Dat is ook heel gezellig, even een momentje iets anders.”


Lessons learned

Wat de mannen tot nu toe hebben geleerd? Best wel veel eigenlijk, want het werkt toch heel anders dan op school. Robin: “Het concept van scrum is ons bekend, maar ik had daar nooit professioneel mee gewerkt. Hier heb ik geleerd om zelfstandig mee te werken en daar ook zekerder in te worden. Ook heb ik hier geleerd om op een professionele manier in groepsverband aan een project te werken. En om meer initiatief te nemen. Ik weet uit ervaring dat MBO studenten soms wat volwassenheid missen en dat heb ik hier echt wel geleerd.” Ook Tim heeft tijdens zijn stage tot nu toe al veel zelfstandig moeten werken: “Ik had misschien wel iets meer structuur verwacht, maar je leert het wel echt zelf te doen. Het is echt de perfecte stageplek in de buurt van Assen, want hier in de buurt is geen ander bedrijf dat op deze schaal dit werk doet.”


Wil jij ook stage lopen bij Ultraware?

Leuk! We maken graag kennis met je. Bel of mail Monique Holl voor meer informatie.

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.