0592 40 88 77
HomeSoftware projectenBlogsContact

Maatwerk voor redvan

"We zochten een partner die ons begrijpt."

Sinds 2018 werken we samen met Redvan. Op het eerste oog niet meteen de meest logische partners. In de praktijk een duurzame match. Redvan is sinds 2016 een snelgroeiende softwareleverancier in de varkensvleesindustrie. Een pionier ook in deze branche. Als startup bereikten ze het punt dat ze een partner nodig hadden. Een partner waarop ze kunnen bouwen, of beter gezegd die software voor hen kan bouwen en liefst ook adviseert en meedenkt.

Diervriendelijker en efficiënter varkensvlees produceren

Sinds 2016 verzamelt Redvan gegevens van het productieproces van varkensvlees via elektronische chips. Bijvoorbeeld wat een big te eten krijgt, hoe het stalklimaat is en hoe een big groeit. Deze informatie biedt boeren inzicht in de variabelen die van invloed zijn op een efficiënt productieproces. En wat zij kunnen doen om meer rendement of lagere faalkosten te realiseren. Voor de consument biedt dit inzicht informatie over hoe diervriendelijk het vlees is geproduceerd, of dit antibiotica-vrij is en waar het vlees vandaan komt. Jan Tingen, mede-eigenaar van Redvan vertelt: “Wat bij koeien al jaren gebeurt, gebeurde bij varkens niet. We deden lange tijd alleen wat we van vader op zoon leerden. Dat is natuurlijk best raar, want een varkensboerderij is in de basis een productiebedrijf. En in een beetje fabriek is het ondenkbaar dat je niet meet. Daarom zijn wij gestart met Redvan. Met onze software kunnen de varkensboeren monitoren of het productieproces diervriendelijker en efficiënter kan.”

"We wilden een partner die snapt wat er gebeurt, maar ook mee kan met de groei en ontwikkeling die we voor ogen hebben. Met Ultraware was er meteen een klik."

Duurzame match

Een bedrijf dat werkt in de varkensvleesindustrie klinkt niet meteen als een heel logische match met Ultraware, de duurzame en groene softwareleverancier. Maar juist op dat vlak van duurzaamheid vonden beide bedrijven elkaar, al was een samenwerking niet meteen beklonken. Jan “Ik hoorde Serge spreken bij de verkiezing van de ‘Drentse Ondernemer van het Jaar’ en hoorde niet alleen het commerciële praatje, maar daar doorheen ook het verhaal over duurzaam ondernemen en dat past goed bij ons. Ik had er een goed gevoel bij. We leveren software, ieder moment en inmiddels ook internationaal. We wilden een partner die snapt wat er gebeurt, maar ook mee kan met de groei en ontwikkeling die we voor ogen hebben. Met Ultraware was er meteen een klik. Een goed team dat ook vanuit duurzaamheidsperspectief kijkt naar wat je aan het doen bent. En ook vragen stellen als: Wat is nu je droom? Wat wil je nu eigenlijk bereiken en wat kunnen wij daarin betekenen? Dat vind ik heel prettig. Wel heeft Serge eerst in het bedrijf getoetst of er principiële bezwaren waren om aan ons product te werken, vanuit de vele vegetarische medewerkers. Dat vind ik echt heel mooi werkgeverschap. Dat die mensen in een bepaalde vrijheid voor mij als klant konden kiezen zegt iets over hoe zij met elkaar omgaan. En het gaf mij ook een extra goed gevoel over de aanstaande samenwerking toen bleek dat ze dat zagen zitten.”

Stabiliteit als basis voor groei

We zijn gestart te analyseren wat er wel en niet in huis was voor een stabiel fundament. Jan: “Wij hadden iets en dat werkte, maar we realiseerden ons ook dat dit mogelijk niet stabiel genoeg zou zijn en we voor de toekomst iets sterkers nodig hadden.” Samen gingen we in gesprek en onderzochten we waar we naartoe wilden en welke verandering daarvoor nodig was. Dit deelden we op in blokken en zo lag er een plan om die stabiele positie te bereiken. “Dan is het gewoon: we moeten dit doen. Daarna kwam namelijk de investering in ontwikkeling en dan wordt het echt mooi. Wat zou slimmer kunnen, waar is vraag naar en wat zou nog meer inzicht geven. In die fase zitten we nu. Wij nemen vragen van klanten mee en zitten dan bijvoorbeeld met André om tafel om vanuit de ervaring die zij hebben met processen een oplossing of nieuwe mogelijkheden te bedenken. Die mensen snappen wat wij willen en zijn positief kritisch. Dan kun je samen heel snel komen tot de kern waar het over zou moeten gaan: wat kan er beter en wat gaan we eraan doen?”

Kruisbestuiving en de toekomst

"Een partnership als deze heeft Redvan ook echt nodig als startup", zegt Jan. “Naast onze creativiteit en onbevangenheid hebben we die structuur nodig voor de groei richting de toekomst. Iets wat we ook terugzien in de cijfers. Zo werken we inmiddels in Nederland, België, Spanje en Canada. En zowel onze omzet als het aantal klanten is het afgelopen jaar verdriedubbeld. Als boeren steeds meer gaan inzien wat ze kunnen verdienen met onze software, dan gebeurt er echt wat. We zien die beweging ook en doen mede daardoor steeds meer zaken met grotere partijen die we op onze beurt aan laten schuiven bij onze gesprekken met Ultraware. Dat levert bijzonder mooie kruisbestuiving op waar we samen nog sterker van worden.”

Lauwers 18, Assen+ 31 (0) 592 40 88 77info@ultraware.nl

Privacy statement

Ultraware werkt samen met Baas bv aan het ontwikkelen van een Smart Indoor Climate Systeem. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door EFRO van de Europese Commissie.

Klik hier voor meer informatie