Iddink voortgezet onderwijs

Iddink groep; van distributie tot erp

Iddink begon aan het begin van de twintigste eeuw met de distributie van leermiddelen. Inmiddels is de organisatie een strategische partner van onderwijsorganisaties in Nederland. Ze levert niet alleen boeken en digitale leermiddelen, maar ook de gehele administratieve ondersteuning van leerlinggerelateerde zaken. Wijnand: “Wij leveren het ERP-systeem voor een school.”

Dat doet ze onder andere vanuit dochterondernemingen Iddink Nederland en SchoolMaster (Magister). Samen bedienen ze meer dan 800.000 leerlingen. In Nederland, België en Spanje.

Klant vanaf het eerste uur

Iddink is klant vanaf het eerste uur. Sterker, Ultraware is ontstaan dankzij Iddink. Wijnand: “Iddink was een familiebedrijf. Toen Henk van Schuppen het in 1999 overnam, wilde hij meer automatiseren. Hij huurde Serge en Jelle in. Er ontstonden mooie plannen en dat leverde veel werk op. Henk stimuleerde de heren om voor zichzelf te beginnen.” Zo geschiedde en nog steeds werken we op dezelfde intensieve wijze samen. Wijnand: “Bijna alles binnen Iddink is door Ultraware geautomatiseerd.”


Schouder aan schouder ontwikkelen

Wat onze samenwerking kenmerkt? Wijnand: “Ultraware is met ons en de sector meegegroeid. Samen bekijken we wat er in de sector gebeurt en hoe we dat in onze bedrijfsvoering kunnen onderbrengen. Het is een open samenwerking. Er zijn er veel ideeën ontstaan door over de ontwikkelingen te praten. En het mooie is dat het niet bij praten blijft, want – en dat is een belangrijk aspect – Ultraware pakt ook snel door.”

Vertrouwen en betrouwbaarheid

Gijs vult aan: “We werken met veel partijen samen en Ultraware is anders dan een standaard softwarebouwer.” Wat onderscheidt hen? “Het vertrouwen en de betrouwbaarheid. Door de jarenlange samenwerking weet je wat je van elkaar kunt verwachten. Ze leven zich in, durven kritisch te zijn en scherpe vragen te stellen.”

Valt er nog een kritische noot te noemen? Wijnand: “In zo een hechte samenwerking zijn er natuurlijk ook wel eens haarscheurtjes. Maar over het algemeen zijn we dik tevreden. Ze behalen resultaat, denken mee en begrijpen de markt. Onze samenwerking staat niet ter discussie.” En zo is het. Wij van Ultraware zijn trots dat we voor zo een mooie klant mogen werken!