De wereld mooier en beter maken! Dat vinden wij belangrijk en daar maken we ons hard voor, door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We hebben het MVO-certificaat van MVO-Alliantie Noord Nederland bij ons aan de muur hangen. Iets waar wij heel trots op zijn. Hiernaast staan onze belangrijkste speerpunten als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen, die we hebben onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Identiteit
 • Mensen
 • Milieu
 • Bedrijfsvoering
 • Producten

Ultraware, your custom software specialist. We optimaliseren bedrijfsprocessen door middel van innovatieve software oplossingen op maat gemaakt voor de klant. Dat doen we door te anticiperen op de toekomst en specifiek; ontwikkelingen waarbij duurzaamheid centraal staat. Zo zijn we beter in staat de dromen van onze klanten waar te maken, omdat het altijd beter kan. Dat is Ultraware in een notendop. Duurzaam, innovatief, betrokken, transparant en zelfverzekerd.

Het belang van gelukkige en blije collega’s staat bij Ultraware op één! Dat doen we door te investeren in: Wekelijkse sportclinics. Participatie aan lokale sportactiviteiten. Maandelijkse stoelmassages. Dagelijks een gezonde lunch. Altijd vers fruit voor handen. CO2 sturende ventilatie. Persoonlijke ontwikkeling. Inhoudelijke ontwikkeling. Jaarlijkse teamvakanties. Kwartaal diners. Kantoorhonden.

Wij hechten grote waarde aan het milieu en circulariteit. Met ons ‘groenste pand van Assen’, geven we het goede voorbeeld. Dat doen we door te investeren in: CO2 sturende ventilatie. Betere isolatie van het bedrijfspand. Een gasloos bedrijfspand. Automatische uitschakeling van elektriciteit. Een klimaatsysteem. Watervrije urinoirs. Een waterstofauto. Gerecyclede bedrijfsmaterialen zoals vloerbedekking. Herbruikbare producten. Fairtrade koffie.

Ook op het vlak van onze bedrijfsvoering, proberen wij zo op zoveel mogelijk fronten maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Concreet resulteert dat in: Een samenwerking met het hbo en wo. Het bieden van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De aansluiting bij Make IT Work. Dat iedere medewerker ondernemer is. Sponsoren van lokale sportactiviteiten.

Maatwerk software, dat is onze specialiteit. En niet zomaar software. Wij ontwikkelen: Groene software. We werken met een veilige, efficiënte en duurzame programmeertaal, GoLang. Onderhoudbare software. We maken gebruik van unit tests en geautomatiseerde end-to-end tests, waardoor het onderhoud efficiënt verloopt én betaalbaar blijft. Veilige software. We zijn 27001 ISO-gecertificeerd én NEN 7510-gecertificeerd.

Meer over Ultraware


 • Omarm de Step: een verhaal over MVP

  Wanneer je een auto bestelt en vervolgens bij de autodealer een stepje gepresenteerd krijgt is dat op z’n zachtst gezegd teleurstellend. Je had je immers verheugd op zo’n glanzende bolide. Je zag al helemaal voor je hoe hij je van A naar B bracht. Wat moet je dan met zo’n stepje?

  Een stuk maatwerksoftware wordt vaak vergeleken met een auto. Een complex product waarin veel elementen moeten samenwerken om het te laten werken. Toch verloopt het proces om tot een auto te komen heel anders. Bij maatwerksoftware is het namelijk wel verstandig om dat stepje op te halen. Waarom? Dat leggen we je graag uit.


  Lees meer »
 • Wat hebben de software ontwikkeling van Ultraware, het bedrijfspand en het huis van CEO Serge de Mul met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ontwikkeld met een Agile mindset.

  Agile zit in het DNA van Ultraware. Het principe is diep ingebed in de bedrijfscultuur en toepasbaar op veel meer dan alleen de softwaretak. “Veel mensen schrikken van Agile en denken direct aan Scrum ,” weet Martijn Gaasbeek, projectmanager bij Ultraware, te vertellen.  “Het roept beelden op van dagelijkse stand-ups en stapels post-it briefjes.”

  Ergens terecht want Scrum is één manier om Agile toe te passen op een project. Toch is niet elke boom een eik, maar elke eik wel een boom. Zo is het ook met Agile. Er zijn vele andere, mooie manieren om met de Agile mindset te werken. Scrum is Agile, maar Agile is lang niet altijd Scrum.


  Lees meer »
 • Smart Indoor Climate

  De ambitie: niet één groenste pand, maar misschien wel honderdduizend groenste panden. Maar hoe realiseer je die ambitie wanneer het overgrote deel van de kantoorpanden tenminste twintig jaar oud is? Ultraware sloeg de handen ineen met Cosinuss en de Hanze hogeschool . Het resultaat werd het Smart Indoor Climate systeem wat nu al opzienbarende resultaten boekt.

   ​​​​​​


  Lees meer »

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.