MVO

We hebben het MVO-certificaat van MVO-Alliantie Noord Nederland aan onze muur hangen. Hier zijn we ontzettend trots op. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons niet zomaar een gevleugelde term, maar een vanzelfsprekendheid. Het zit in ons DNA, onze cultuur en ons logo. Dit zijn onze speerpunten.

IDENTITEIT

Op de toekomst inspelen en de planeet een beetje mooier achterlaten; eigenlijk benaderen we alles om ons heen op deze manier. Voor jou, onszelf en de wereld. We denken vooruit, omdat we ervan overtuigd zijn dat we nu al kunnen bijdragen aan de toekomst. Idealistisch? Klopt.
We kijken verder, naar de dromen die jij wilt bereiken, waar jij dan wilt staan, waar wij willen staan en hoe we willen dat de wereld er dan uitziet. Wij zijn wereldverbeteraars en luchtkastelenbouwers, idealisten en aanpakkers, doeners en innovators. Wij zijn Ultraware.

"Het is onze droom om met blije en gelukkige medewerkers een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving"

MENSEN

Het kloppend hart van Ultraware is het team. Zij maken dag in dag uit het verschil voor jou en onze vele andere klanten, of het nu met een goed advies, vakkundig geschreven software of een heerlijke bak koffie is.

MILIEU

Wij hechten grote waarde aan het milieu en circulariteit. Met ons ‘groenste pand van Assen’, geven we het goede voorbeeld. Dat doen we, onder andere, door te investeren in CO2 sturende ventilatie. Ook is ons pand voorzien van hoogwaardige isolatie en hebben we de gasaansluiting inmiddels laten verwijderen. De elektriciteit wordt automatisch geregeld, net als het interne klimaat. De urinoirs zijn watervrij. De auto's rijden op waterstof of electriciteit. En verder? Vloerbedekking van gerecyclede bedrijfsmaterialen, herbruikbare producten, fairtrade koffie... Wanneer we ergens een steentje kunnen bijdragen aan een mooier morgen dan doen we dat.

BEDRIJFSVOERING

Ook op het vlak van onze bedrijfsvoering proberen wij zo op zoveel mogelijk fronten maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Concreet resulteert dat, bijvoorbeeld, in een samenwerking met het hbo en wo. Wij bieden werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zijn wij aangesloten bij Make IT work, waar iedere medewerker ondernemer is. Sport is ook belangrijk voor gezondheid en welzijn. Daarom bieden wij onze collega's regelmatig sportieve uitdagingen en sponsoren we lokale sportactiviteiten.

PRODUCTEN

Maatwerk software, dat is onze specialiteit. En niet zomaar software. Wij ontwikkelen Groene software. We werken met een veilige, efficiënte en duurzame programmeertaal; GoLang. Door de efficiëntie van GoLang wordt met minimale rekenkracht en servercapaciteit het maximale bereikt. Hierdoor is minder energie nodig voor het uitvoeren van het programma en wordt de CO2 voetafdruk van de software verkleind.
Ook maken we gebruik van unit tests en geautomatiseerde end-to-end tests, waardoor het onderhoud efficiënt verloopt én betaalbaar blijft. Kortom, veilige, onderhoudbare én groene software.
Ultraware is ISO-27001 gecertificeerd én NEN 7510-gecertificeerd.