Blog

Omarm de Step: een verhaal over MVP

step.jpg

Wanneer je een auto bestelt en vervolgens bij de autodealer een stepje gepresenteerd krijgt is dat op z’n zachtst gezegd teleurstellend. Je had je immers verheugd op zo’n glanzende bolide. Je zag al helemaal voor je hoe hij je van A naar B bracht. Wat moet je dan met zo’n stepje?

Een stuk maatwerksoftware wordt vaak vergeleken met een auto. Een complex product waarin veel elementen moeten samenwerken om het te laten werken. Toch verloopt het proces om tot een auto te komen heel anders. Bij maatwerksoftware is het namelijk wel verstandig om dat stepje op te halen. Waarom? Dat leggen we je graag uit.

De Agile mindset

STG_7434.jpg

Wat hebben de software ontwikkeling van Ultraware, het bedrijfspand en het huis van CEO Serge de Mul met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ontwikkeld met een Agile mindset.

Agile zit in het DNA van Ultraware. Het principe is diep ingebed in de bedrijfscultuur en toepasbaar op veel meer dan alleen de softwaretak. “Veel mensen schrikken van Agile en denken direct aan Scrum ,” weet Martijn Gaasbeek, projectmanager bij Ultraware, te vertellen.  “Het roept beelden op van dagelijkse stand-ups en stapels post-it briefjes.”

Ergens terecht want Scrum is één manier om Agile toe te passen op een project. Toch is niet elke boom een eik, maar elke eik wel een boom. Zo is het ook met Agile. Er zijn vele andere, mooie manieren om met de Agile mindset te werken. Scrum is Agile, maar Agile is lang niet altijd Scrum.

Privacy Shield

STG_7331.jpg

Waar staat jouw bedrijfsdata opgeslagen? En welke wetgeving beschermt jouw data? Onlangs besloot het Europees Hof van Justitie dat de Amerikaanse wetgeving de data van EU burgers onvoldoende beschermt. Een goed moment om hier eens kritisch naar te kijken.

Smart Indoor Climate

DSC_6964.jpg

De ambitie: niet één groenste pand, maar misschien wel honderdduizend groenste panden. Maar hoe realiseer je die ambitie wanneer het overgrote deel van de kantoorpanden tenminste twintig jaar oud is? Ultraware sloeg de handen ineen met Cosinuss en de Hanze hogeschool . Het resultaat werd het Smart Indoor Climate systeem wat nu al opzienbarende resultaten boekt.

 ​​​​​​

Nut en noodzaak van software-onderhoud en -upgrades

Ultraware_Kantoor_Glazenwand_medewerkers.jpg

Je software regelmatig onderhouden en upgraden klinkt logisch. Toch?! We zien het liefst dat klanten kiezen voor regelmatig onderhoud en upgrades. We raden dit dan ook altijd aan. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo belangrijk is en wat de consequenties en/of risico’s zijn wanneer je hier niet voor kiest.

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.