Tolken Select

Tolken Select is een tolk- en vertaalbureau. Zij biedt kwalitatief hoogwaardige dienstverlening in het bemiddelen van tolk- en vertaalopdrachten. Sinds haar oprichting in 2011 groeit het bedrijf gestaag. “Daar moeten onze systemen op ingericht zijn”, aldus Anita Meijer, oprichter en eigenaar van Tolken Select. Wij helpen Tolken Select daarbij. Een verhaal over een snelgroeiend bedrijf en software die net zo snel meegroeit.

Stabiele basis bij Ultraware

Voordat Tolken Select bij ons aanklopte, had het bedrijf al met meerdere softwareleveranciers gewerkt. Anita: “Bij elke leverancier liepen we vast in de mogelijkheden, of eerder in de onmogelijkheden. De software die werd geleverd was onoverzichtelijk, onstabiel en onveilig.”

“We bouwen samen aan de toekomst. Letterlijk en figuurlijk" - Anita Meijer, eigenaar Tolken Select

Bedrijfsprocessen onderbrengen in stroomschema

Via via kwam Anita in contact met Ultraware. “Samen met Serge zijn we teruggegaan naar de essentie. We zijn alle processen binnen ons bedrijf doorgelopen. Van de eerste aanvraag tot de facturatie. Elk proces is in een stroomschema ondergebracht.”

Standaardsoftware Compenda

Vervolgens is het standaard softwarepakket Compenda binnen Tolken Select geïmplementeerd. “Compenda kan heel veel, meer dan we ooit konden bij de andere aanbieders. Daarnaast is het stabiel, veilig en flexibel.”

Maatwerksoftware Ultraware

Nu Tolken Select groeit, vraagt dat ook wat van haar back-office. “We krijgen steeds meer en steeds grotere opdrachtgevers. Daar moeten onze systemen op ingericht zijn. Het is prettig dat Ultraware maatwerksoftware aan Compenda kan toevoegen. Precies op de plekken waar wij dat nodig hebben.”


Waar Compenda stopt, begint Ultraware. Hoe vertaalt dat zich in de samenwerking? “Goed, wij denken in processen en Ultraware denkt in processen. Dat is prettig. Wat soms wel lastig is, is dat een project qua uren niet altijd goed in te schatten is. Dat is moeilijk begroten.”

Tolken Select klaar voor de toekomst

Dus, Tolken Select groeit en daar dragen wij graag aan bij. Anita: “We bouwen samen aan de toekomst. Letterlijk en figuurlijk. En mocht het zo zijn dat we opeens heel snel groeien, dan weet ik met zekerheid te stellen dat we daar klaar voor zijn.”

© 2021 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.