Van Smaak

Van Smaak is een maaltijdleverancier uit Drachten. Al meer dan 45 jaar bezorgen zij maaltijden aan huisDat doen ze voor huishoudens en zorginstellingen in Noord-Nederland. Er worden ongeveer 5000 maaltijden per dag geproduceerd! Samen met Van Smaak werken wij aan de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. We spraken met Durk Tolsma, manager bedrijfsbureau van Van Smaak, over de samenwerking.

Optimalisatie bedrijfsprocessen

Van Smaak werkt met haar eigen software. Wij ondersteunen haar in de doorontwikkeling daarvan. Van Smaak: "Wij waren destijds op zoek naar een partij die ons bij de hand nam. Een partij waarmee we samen keuzes over onze automatisering konden maken. Dat is gelukt. Ultraware is een partij die meedenkt en advies geeft over de optimalisatie van onze bedrijfsprocessen."

Productie automatiseren

Een voorbeeldproject is de automatisering van de productie die we samen hebben verbeterd. "Het systeem waarmee we werkten was onbetrouwbaar en niet snel. Daardoor liepen we vertraging op. Samen met Ultraware hebben we de software anders opgebouwd. Sinds de livegang is het nieuwe systeem betrouwbaar en snel. Het resultaat is dat we veel efficiënter kunnen werken en zelfs kunnen doorontwikkelen."

Productie bij Van Smaak

Projectaanpak; stap voor stap

De samenwerking met Van Smaak wordt gekenmerkt door regelmaat. Elke maand vindt er overleg plaats met de directie en continu is er een projectgroep met Van Smaak bezig. "Het fijne aan de samenwerking met Ultraware, is dat we voor zo kort mogelijke projecten gaan. Een groot project knippen we in stukken, een deel daarvan werken we uit en zetten we direct live. Dat werkt prettig."

“Het heeft veel gekost, maar levert nu ook veel op." - Durk Tolsma, manager bedrijfsbureau Van Smaak

© 2020 Ultraware Consultancy and Development B.V. All rights reserved.